Profiel

De stichter van Metal Spark is Laurens Van Ginderdeuren. Voor ongeveer 5 jaar was hij in de hele regio van de Benelux actief als applicatie- en sales-engineer voor de vonkemissie spectrometers (spark-OES) van Spectro Analytical Instruments Gmbh.

Ondertussen heeft hij in 2021 in zijn eigen stad Diest in Vlaams-Brabant, Belgiƫ, een metallurgisch laboratorium opgericht, genaamd Metal Spark. Met 2 goed uitgeruste spectrometers kunnen we volledige chemische analysen verrichten voor sectoren zoals de metaalverwerkende industrie, machinebouw, scheepsbouw, automobielindustrie, metaalhandel, schroothandel, 3D-print bedrijven etc...

Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Als jong bedrijf heeft Metal Spark einde 2022 reeds een accreditatie ontvangen voor ISO 17025!

In januari 2024 kochten wij een XRF-PMI toestel aan om ook on-site analyses te kunnen verrichten op staal, roestvast staal en aluminium. Met dit instrument in ons arsenaal hebben we de mogelijkheid om kwalitetiscontrole te verrichten op alle soort metalen.

Maar hier houden onze diensten voor jullie niet op. Dankzij een nauwe samenwerking met onze partners kan Metal Spark jullie een volledig pakket van metallurgische testen aanbieden. In tegenstelling tot de meeste metallurgische laboratoria, zijn wij zeer snel in het afhandelen van jullie vragen en het uitvoeren van de metallurgische testen. Tenslotte maken wij er een zaak van eer van om altijd met de klanten mee na te denken om de juiste technieken en testen te vinden voor jullie monsters.

Zouden jullie graag het labo en onze werkmethodiek bezichtigen? Aarzel niet, neem contact met ons op en we maken samen zo snel mogelijk een afspraak met elkaar.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?