Instrumenten & service

Maak kennis met onze 3 instrumenten voor zowel laboratorium- als on-site analyses op metalen

Spectrolab S (metingen onder accreditatie in het laboratorium)

Het nieuwste high-end stationaire spark-OES toestel van Spectro Analytical Instruments. Het toestel is gekalibreerd voor de matrixen ijzer, staal, aluminium, koper, nikkel, cobalt, zink en titanium en is voorzien van zeer uitgebreide kalibratieranges zodat het al jullie legeringen en bijhorende hoofd- en restelementen (inclusief de gassen O,N en H) kan meten.

Onze spectrolab is ook op element-basis zeer breed gekalibreerd, waardoor wij zo goed als alle legeringen en elementen kunnen bepalen. Voor meer specifieke vragen over de te meten legeringen/elementen of de nodige accreditatie ervan, neem gerust contact met ons op.

De hoge resolutie van de spectrolab S, en de dagelijkse controle van het toestel met referentiestalen (CRM's), zorgen ervoor dat de prestaties van het toestel en dus de accuraatheid en precisie gewaarborgd blijven. De voorbereiding van het toestel kan bij Metal Spark gebeuren op een slijpmachine (stationair / mobiel) als op een afdraaibank.

Spectroport (on-site metingen)

Een uitstekend uitgeruste mobiele spark-OES spectrometer van Spectro die is gekalibreerd voor Fe, Al, Cu en Ni-matrixen. Door de extra met argon gevulde UV optiek, heeft dit toestel de mogelijkheid om met een goede precisie koolstof, fosfor en zwavel te meten. Met dit toestel is het mogelijk om buiten op verplaatsing of in jullie productiehal of erbuiten metingen en PMI-testen uit te voeren. Wij kunnen ons gemakkelijk verplaatsen over de hele Benelux.

De spectroport wordt ook op regelmatige basis gecontroleerd om de reproductiviteit en nauwkeurigheid van het toestel te waarborgen. Metal Spark beschikt over vele certified reference samples die als controleobjecten worden meegenomen naar de klant.

Olympus Delta Professional (on-site metingen, XRF-PMI / NDO)

Met ons XRF-PMI instrument komen wij on-site om voor jullie op een non-destructieve manier chemische analyses uit te voeren. Het voordeel van een XRF-handheld is dat het zeer snel meet, geen burn-spot achterlaat en toch de meeste kritieke elementen kan bepalen. Deze techniek is uitermate geschikt om snelle kwaliteitscontrole te doen op roestvast staal en aluminium.

De Olympus Delta Professional heeft een extra detector waarmee het mogelijk is om ook de lichte elementen als phosphor, sulfor, silicium en aluminium te meten. Hierdoor kunnen praktisch alle legeringen van elkaar onderscheden worden.

Voorbereiding samples

Metal Spark beschikt over de nodige apparatuur (schuurmachine en afdraaibank) om jullie metaal samples voor te bereiden op de spectrometrische analyse.

Afmetingen monsters

Met behulp van speciale adapters is het mogelijk om draden (>2mm) en monsters met kleine dimensies te meten. Twijfel je over de mogelijkheid van het meten ervan, aarzel niet om contact op te nemen met Metal Spark.

Mechanische-, metallografische- en corrosietesten

Metal Spark kan je een totaalpakket van metallurgische proeven aanbieden. Ga naar de pagina 'partners' om te achterhalen welke proeven wij kunnen aanbieden.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?