Metallurgisch laboratorium Metal Spark

Metal Spark, gelegen in Diest, is een metallurgisch laboratorium dat elementanalyses verricht op metaalsamples met behulp van vonkemissie spectrometers en een handheld XRF-apparaat. Met een high-end Spark-OES spectrometer(s) analyseren wij de chemische samenstelling van uw metalen met een zeer snelle en professionele afhandeling. Volgende metalen kunnen wij voor jullie analyseren:

  • Ijzer-matrix: Staal, koolstofstaal, hooggelegeerd staal, roestvast staal, tool-steel, mangaan staal en gietijzer
  • Aluminium-matrix: Puur aluminium en alle aluminium legeringen.
  • Nikkel-matrix: Puur nikkel en alle nikkel legeringen
  • Koper-matrix: Puur koper (koper kathodes), brons, messing, gunmetal
  • Titanium-matrix: Puur titanium en alle titanium legeringen
  • Kobalt-matrix: Puur kobalt en alle kobalt legeringen
  • Zink: Puur zink (>95%)

Waarom Metal Spark?

Bij Metal Spark zijn er geen lange wachttijden. Binnen de 24u wordt er een officieel rapport naar de klant toegestuurd. Door de hoge resolutie van het optisch systeem van onze toestellen, kunnen wij bovenstaande metalen met hoge precisie en nauwkeurigheid analyseren.

ISO/IEC 17025 geaccrediteerd metallurgisch laboratorium

Sinds 13.10.2022 is Metal Spark een door Belac geaccrediteerd laboratorium onder certificaatnummer 705-Test. Onze uitgebreide scope dekt elk belangrijk element (inclusief koolstof en stikstof) uit de respectievelijke matrix. Voor meer informatie over onze uitgebreide scope, zie accreditatie.

On-site OES- en PMI testings mogelijk

Indien gewenst, hebben wij de mogelijkheid om on-site metingen en PMI te verrichten met onze mobiele spectrometers. Wij komen op verplaatsing in de hele Benelux en kunnen meestal binnen de 48u ter plaatse komen. Onze Spark-OES spectrometer heeft de mogelijkheid om elementen als koolstof, zwavel en fosfor, met een goede nauwkeurigheid te meten.

Wilt u XRF-PMI analyses (niet-destructief onderzoek) laten uitvoeren? Wij beschikken over een XRF-PMI instrument en het nodige certificaat en licentie om op locaties XRF metingen te verrichten.

Zie services voor meer informatie over de services die Metal Spark aanbiedt.

Huren mobiele spectrometer

Heeft u nood aan een mobiel toestel om ter plaatse chemische analyses of PMI uit te voeren en heeft u zelf geen spectrometer? Metal Spark heeft de mogelijkheid om haar mobiel toestel voor een bepaalde tijd te verhuren. Wij laten ons toestel dan bij de klant achter na een korte hands-on training.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?