kwaliteitscontrole op roestvast materiaal (INOX)

kwaliteitscontrole op roestvast materiaal (INOX)

Olympus Delta Professional (on-site metingen, XRF-PMI / NDO)

Met ons XRF-PMI instrument komen wij on-site om voor jullie op een non-destructieve manier chemische analyses uit te voeren. Het voordeel van een XRF-handheld is dat het zeer snel meet, geen burn-spot achterlaat en toch de meeste kritieke elementen kan bepalen. Deze techniek is uitermate geschikt om snelle kwaliteitscontrole te doen op roestvast staal en aluminium.

De Olympus Delta Professional heeft een extra detector waarmee het mogelijk is om ook de lichte elementen als phosphor, sulfor, silicium en aluminium te meten. Hierdoor kunnen praktisch alle legeringen van elkaar onderscheden worden.

Spectroport (on-site metingen)

Een uitstekend uitgeruste mobiele spark-OES spectrometer van Spectro die is gekalibreerd voor Fe, Al, Cu en Ni-matrixen. Door de extra met argon gevulde UV optiek, heeft dit toestel de mogelijkheid om met een goede precisie koolstof, fosfor en zwavel te meten. Met dit toestel is het mogelijk om buiten op verplaatsing of in jullie productiehal of erbuiten metingen en PMI-testen uit te voeren. Wij kunnen ons gemakkelijk verplaatsen over de hele Benelux.

De spectroport wordt ook op regelmatige basis gecontroleerd om de reproductiviteit en nauwkeurigheid van het toestel te waarborgen. Metal Spark beschikt over vele certified reference samples die als controleobjecten worden meegenomen naar de klant.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?